Tel: 638 88 19 41

ARTICLES

01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Núria Pous

“Vaig néixer el 5 de juny, el Dia del Medi Ambient”, diu amb el somriure que manté durant tota l’entrevista Núria Pous Soler (Manlleu, 1985), que des del passat mes de gener és la directora general d’Anthesis Espanya, una empresa que es dedica, precisament, a acompanyar empreses i institucions en el propòsit d’integrar la sostenibilitat a tots els nivells de les seves estructures. Compta amb una plantilla de 475 persones i la facturació el 2022 va ser de 18,1 milions. Formada com a enginyera industrial i amb un MBA conversem sobre el repte de la sostenibilitat en el marc del cicle d’entrevistes Fem DEO, de talent femení, promogut per Creacció, el Consell Empresarial d’Osona i la Cambra de Comerç.

Llegir més...
05 jun 2024

Entrevista FEM DEO - Judit Marsal

Judit Serra Marsal (Sant Julià de Vilatorta, 1975) es va llicenciar en Enginyeria de Telecomunicacions. També acumula un PMD d’Esade i un màster en Energies Renovables. És en aquest àmbit on ha fet carrera. Amb el Reial Decret 661/2007 de producció d’energia elèctrica en règim especial va veure un nínxol de mercat en el foment del biogàs i s’hi va llançar de cap impulsant la primera filial de la companyia alemanya 2G, un grup que aleshores tenia 50 treballadors i ara en són 900. Inicialment no va semblar la millor decisió perquè el govern de Mariano Rajoy va derogar el reial decret, però ho va aprofitar per obrir mercat a França a l’espera de temps millors. Avui dirigeix un equip de cinc persones que factura anualment entre 4 i 6 milions d’euros, ha impulsat la instal·lació de plantes de cogeneració amb biogàs a diferents punts de la geografia espanyola i comencen a treballar també amb hidrogen. Ho explica en una nova entrevista del programa Fem DEO del Consell Empresarial d’Osona, la Cambra i Creacció.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Carol Solanich

Carol Solanich (Torelló, 1967) és la gerent de Postres Masgrau, una empresa fundada per la seva mare i les seves tietes com una forma d’autoocupar-se elaborant mató i flams a partir de la llet de la casa familiar. L’empresa, per tant, sempre ha estat governada per dones i Solanich en fa bandera, fita idònia per tancar el primer cicle d’entrevistes del Fem DEO. A Masgrau reivindiquen ser els creadors del flam de mató. Elaboren cada mes 200.000 flams, acaben d’estrenar unes instal·lacions al polígon Matabosch de Torelló, facturen 2,5 milions i donen feina a 12 persones.

Llegir més...
22 abr 2024

Entrevista FEM DEO - Montse Niubó

Montse Niubó (Vic, 1969) és una dels quatre socis fundadors de Mas Corcó Pagesos Forners, una cooperativa nascuda el 2017 a Manlleu amb l’objectiu de fer i vendre pa a partir del blat que hi ha plantat a la mateixa finca. Niubó i la seva parella, el forner Ivan Hernández, van prendre aquesta idea a França, on van viure uns anys, i l’han dut a terme de bracet d’una altra parella: Manel Macià i Debby Parris. Avui compten amb un cinquè soci, Enric Fluvià, i l’any passat van facturar 153.000 euros. Niubó, filòloga catalana i francesa de formació i professora de música, explica l’evolució del projecte en una nova entrevista de la sèrie Fem DEO.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Montserrat Braut

Montserrat Braut (Manresa, 1977) encara té penjat a la sala de reunions el retall d’EL 9 NOU de quan va sortir a la secció d’Emprenedors. Era el 2005 i acabava de fundar la seva empresa: Eix Ambiental. Avui, gairebé 20 anys més tard, compta amb una plantilla d’una trentena de treballadors i factura 1,7 milions. Reivindica les “primeres generacions”, ella que no ve d’una família d’empresaris i que ho ha anat aprenent tot sobre la marxa. També a compaginar la maternitat amb el negoci, que ara ha passat a ser “el germà de les meves filles”. Braut obre el segon cicle d’entrevistes del programa Fem DEO.

Llegir més...
16 gen 2024

Entrevista FEM DEO - Concepció Montmany

“He tingut sempre molt afany d’aprendre per poder conèixer l’entorn 360 graus” Entrevista a Concepció Montmany, gerent de la unitat de negoci de grans comptes de Grupo Alvic
Llicenciada en ADE a la UB i amb un màster a IESE de desenvolupament directiu, Concepció Montmany (Vic, 1971) fa 27 anys que treballa al Grupo Alvic, on actualment gestiona la unitat de negoci de grans comptes. En aquesta unitat, principalment, fabriquen i comercialitzen mobiliari de cuina i bany, en format kit, per a cadenes franceses de la gran distribució. Tot i tenir l’oficina a Vic, d’on és originària l’empresa, proposa fer l’entrevista a Solsona, on han posat en marxa una planta de producció en massa de 40.000 metres quadrats amb capacitat per fabricar quatre milions de mobles cada any. “És una de les fàbriques més grans d’Europa del nostre sector i puntera”, diu. El grup té una plantilla de 1.500 treballadors, a l’Estat espanyol, França i els Estats Units, i el 2022 va facturar 285 milions. Amb Montmany continua el cicle d’entrevistes del programa Fem DEO.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Mariona Balmes

Mariona Balmes (Torelló, 1979) tenia 26 anys quan deixava enrere una incipient trajectòria al departament de màrqueting d’una multinacional de l’alimentació per agafar les regnes del negoci familiar. D’això ja en fa 18 anys i conjuntament amb la seva germana Raquel -amb qui compartix la gerència de Terbal– han pres el relleu al seu pare per consolidar-se com la quarta generació d’aquesta empresa metal·lúrgica. “De vegades hi ha qui ens vol treure mèrit perquè hem heredat l’empresa. L’hem heredat, però després de 18 anys i havent passat la crisi de 2008, algun mèrit hem de tenir”, respon. Terbal té 17 treballadors i tancaran l’exercici amb un facturació de 2,9 milions. L’entrevista forma part del cicle Fem DEO, per posar en valor el talent femení a les empreses d’Osona, promogut per Creacció, la Cambra i el Consell Empresarial.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Cristina Majó

Cristina Majó (Manresa, 1982) és llicenciada en ADE. Forma part d’una nissaga familiar dedicada a l’empresa que també té una finca ramadera a Olost, Reixagó, amb caps de bestiar vacum i porcí. És la quarta generació de la família que està a l’explotació, juntament també amb la quarta generació dels masovers. En total hi treballen nou persones. Amb la llet, van optar per valoritzar-la creant els seus propis formatges. Ara mateix és una de les formatgeries artesanes catalanes més valorades. Amb Cristina Majó continua el cicle d’entrevistes Fem DEO a dones d’empresa d’Osona i el Lluçanès.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Marga Padrós

Marga Padrós és la cofundadora, juntament amb el seu marit, Sebastià López, d'Orlocat, una empresa nascuda fa 18 anys a Manlleu per oferir serveix elèctrics i de manteniment a la indústria. S'han especialitzat en instal·lacions i quadres elèctrics i un l'últim lustre han diversificat el negoci oferint una línia de serveis de robòtica.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Silvia Codina

Juntament amb el seu cosí Lluís, Sílvia Codina (Tona, 1973) forma part de la tercera generació d’una empresa familiar que el seu avi va crear de zero. Ella va créixer en una casa que vivia a remolc de l’empresa, convivint i compartint taula amb xofers i veient com arribaven, marxaven i es carregaven els camions. Tot i estudiar Turisme i fer una incursió al sector de les agències de viatges, va acabar dedicant-se a un negoci familiar que el seu pare, Jacint Codina, i el seu entorn de confiança governaven amb mà de ferro. Els cosins Codina han heretat la capacitat de treball i la visió de negoci d’una empresa de 80 treballadors que gestionen amb noves eines i maneres de fer.

Llegir més...
Página:1 2 3 >  Última

Contacta amb nosaltres

* Tots els camps son obligatoris

calcula el resultat de la operació i demostra que ets humà

4+2=
Resultat:

Situació

Contacte

Edifici "El Sucre", C/ Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, número 5, primera planta. 08500 Vic. Tel: 638 88 19 41.

cedosona@cedosona.org

Política de cookies

Avís legal

Comparteix el contingut