Tel: 638 88 19 41

ARTICLES

01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Montserrat Braut

Montserrat Braut (Manresa, 1977) encara té penjat a la sala de reunions el retall d’EL 9 NOU de quan va sortir a la secció d’Emprenedors. Era el 2005 i acabava de fundar la seva empresa: Eix Ambiental. Avui, gairebé 20 anys més tard, compta amb una plantilla d’una trentena de treballadors i factura 1,7 milions. Reivindica les “primeres generacions”, ella que no ve d’una família d’empresaris i que ho ha anat aprenent tot sobre la marxa. També a compaginar la maternitat amb el negoci, que ara ha passat a ser “el germà de les meves filles”. Braut obre el segon cicle d’entrevistes del programa Fem DEO.

Llegir més...
16 gen 2024

Entrevista FEM DEO - Concepció Montmany

“He tingut sempre molt afany d’aprendre per poder conèixer l’entorn 360 graus” Entrevista a Concepció Montmany, gerent de la unitat de negoci de grans comptes de Grupo Alvic
Llicenciada en ADE a la UB i amb un màster a IESE de desenvolupament directiu, Concepció Montmany (Vic, 1971) fa 27 anys que treballa al Grupo Alvic, on actualment gestiona la unitat de negoci de grans comptes. En aquesta unitat, principalment, fabriquen i comercialitzen mobiliari de cuina i bany, en format kit, per a cadenes franceses de la gran distribució. Tot i tenir l’oficina a Vic, d’on és originària l’empresa, proposa fer l’entrevista a Solsona, on han posat en marxa una planta de producció en massa de 40.000 metres quadrats amb capacitat per fabricar quatre milions de mobles cada any. “És una de les fàbriques més grans d’Europa del nostre sector i puntera”, diu. El grup té una plantilla de 1.500 treballadors, a l’Estat espanyol, França i els Estats Units, i el 2022 va facturar 285 milions. Amb Montmany continua el cicle d’entrevistes del programa Fem DEO.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Mariona Balmes

Mariona Balmes (Torelló, 1979) tenia 26 anys quan deixava enrere una incipient trajectòria al departament de màrqueting d’una multinacional de l’alimentació per agafar les regnes del negoci familiar. D’això ja en fa 18 anys i conjuntament amb la seva germana Raquel -amb qui compartix la gerència de Terbal– han pres el relleu al seu pare per consolidar-se com la quarta generació d’aquesta empresa metal·lúrgica. “De vegades hi ha qui ens vol treure mèrit perquè hem heredat l’empresa. L’hem heredat, però després de 18 anys i havent passat la crisi de 2008, algun mèrit hem de tenir”, respon. Terbal té 17 treballadors i tancaran l’exercici amb un facturació de 2,9 milions. L’entrevista forma part del cicle Fem DEO, per posar en valor el talent femení a les empreses d’Osona, promogut per Creacció, la Cambra i el Consell Empresarial.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Cristina Majó

Cristina Majó (Manresa, 1982) és llicenciada en ADE. Forma part d’una nissaga familiar dedicada a l’empresa que també té una finca ramadera a Olost, Reixagó, amb caps de bestiar vacum i porcí. És la quarta generació de la família que està a l’explotació, juntament també amb la quarta generació dels masovers. En total hi treballen nou persones. Amb la llet, van optar per valoritzar-la creant els seus propis formatges. Ara mateix és una de les formatgeries artesanes catalanes més valorades. Amb Cristina Majó continua el cicle d’entrevistes Fem DEO a dones d’empresa d’Osona i el Lluçanès.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Marga Padrós

Marga Padrós és la cofundadora, juntament amb el seu marit, Sebastià López, d'Orlocat, una empresa nascuda fa 18 anys a Manlleu per oferir serveix elèctrics i de manteniment a la indústria. S'han especialitzat en instal·lacions i quadres elèctrics i un l'últim lustre han diversificat el negoci oferint una línia de serveis de robòtica.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Silvia Codina

Juntament amb el seu cosí Lluís, Sílvia Codina (Tona, 1973) forma part de la tercera generació d’una empresa familiar que el seu avi va crear de zero. Ella va créixer en una casa que vivia a remolc de l’empresa, convivint i compartint taula amb xofers i veient com arribaven, marxaven i es carregaven els camions. Tot i estudiar Turisme i fer una incursió al sector de les agències de viatges, va acabar dedicant-se a un negoci familiar que el seu pare, Jacint Codina, i el seu entorn de confiança governaven amb mà de ferro. Els cosins Codina han heretat la capacitat de treball i la visió de negoci d’una empresa de 80 treballadors que gestionen amb noves eines i maneres de fer.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Isabel Pujolasos

Entrevista a Isabel Pujolasos, CEO de Pujolasos, tercera generació d’aquesta torneria familiar de Sant Pere de Torelló amb 48 treballadors. Entrevista dins el marc del FEM DEO.


Llegir més...
08 jun 2023

Entrevista FEM DEO - Anna Font

“El meu pare diu que no, però ha sigut molt exigent amb mi. I jo també ho soc”
En el marc de les entrevistes del FEM DEO, el 9Nou entrevista a Anna Font, directora comercial de Grup Bon Preu.

Llegir més...
01 gen 1970

Entrevista FEM DEO - Lurdes Baulenas

“Cal sòl públic perquè es pugui accedir a l’habitatge a un preu raonable”
En el marc de les entrevistes del FEM DEO, el 9Nou entrevista a Lurdes Baulenas, consellera delegada de Construccions Ferrer, i expresidenta del Consell Empresarial d’Osona

Llegir més...
10 mar 2023

Entrevista FEM DEO - Txell Feu

Meritxell Feu (Vic, 1976) és la gerent d’Informàtica Feu (iFeu), una empresa familiar que l’any que ve farà 30 anys. Té 22 treballadors i el 2022 va facturar prop de 4,5 milions d’euros. Feu obre el cicle d’entrevistes a empresàries i directives que, durant el proper any, EL 9 NOU publicarà cada mes en el marc del programa Fem DEO, de la Cambra d’Osona, el Consell Empresarial d’Osona i Creacció, que té per objectiu potenciar el talent femení entre l’empresariat de la comarca.


Llegir més...
Página:1 2 3 > 

Contacta amb nosaltres

* Tots els camps son obligatoris

calcula el resultat de la operació i demostra que ets humà

1+2=
Resultat:

Situació

Contacte

Edifici "El Sucre", C/ Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, número 5, primera planta. 08500 Vic. Tel: 638 88 19 41.

cedosona@cedosona.org

Política de cookies

Avís legal

Comparteix el contingut