Tel: 93 516 48 08

NOTICIES

06 mai 2016

ENTREVISTA AL SR. ORIOL GUIXÀ, PRESIDENT I CONSELLER DELEGAT DE LA FARGA

Oriol Guixà: “Vam veure que l’empresa era més dèbil que la família i que se l’havia de protegir amb el protocol”


Oriol Guixà (Barcelona, 1952) és president i conseller delegat de La Farga i vocal del Patronat de la Fundació La Farga. El camí per arribar a presidir una de les empreses capdavanteres en elaboració de coure i innovadores en el reciclatge del material, va començar-lo estudiant enginyeria aeronàutica i especialitzant-se en motors, míssils i motors propulsors. Al seu currículum hi consten el pas com a professor per l’Escola d’Enginyers Industrials de Barcelona i la feina feta a les empreses Motocicletes Montesa i Honda Motor Company.

El 1984 la seva vida dóna un gir i s’uneix a un nou projecte metal·lúrgic com a accionista i director general. Dins La Farga Lacambra patenta un procés de reciclatge del coure i juntament amb el llavors president Vicenç Fisas creen tres noves companyies: La Farga Tub, La Farga Rod i La Farga Intec. En tres dècades, la cooperació entre Guixà i Fisas ha fet que La Farga arribi a facturar més de 900 milions, que s’exportin quatre cinquenes parts del coure que es fabrica i que l’internacionalització començada a mitjans dels 2000 els porti a tenir seus a França, Regne Unit o als Estats Units.

El rumb de l’empresa s’ha anat definint amb els anys, però tot i la prosperitat que es respira a La Farga, notícies com la mort del senyor Fisas ara fa unes setmanes afecten l’empresa. Per encarrilar aquesta situació La Farga va preveure l’elaboració d’un protocol familiar que ha servit de model per a moltes altres empreses.

Des del Consell Empresarial d’Osona lamentem la pèrdua d’un dels empresaris més importants de la comarca i del país que ha contribuït enormement en la bona salut del sector industrial català. Amb l’actual president mantenim una cordial conversa al Museu del Coure de les Masies de Voltregà, únic a Europa i impulsat el 2008 per La Farga Lacambra i la Universitat de Vic.


Més inforamció
21 abr 2016

COMPLIANCE: Les noves obligacions de l’empresa en matèria de responsabilitat penal

El Consell Empresarial d’Osona, amb la col.laboració de REBLED ADVOCATS, va encetar el passat dijous 21 d’abril al Museu Episcopal de Vic, un nou cicle del CLUB EMPRESA XXI amb una jornada sobre el COMPLIANCE: les noves obligacions de l’empresa en matèria de responsabilitat penal.

El Sr. Francesc Rebled, soci director, el Sr. Antoni Pérez De-Gregorio, Advocat i el Sr. Pere Vilà, Assessor - Consultor Jurídic de Rebled Advocats, van exposar davant de 30 persones, què és i en què consisteix el Compliance: “La reforma del Codi Penal del 2010 va introduir la responsabilitat penal de les persones jurídiques, que posteriorment, amb la reforma de 2015, va acabar de perfilar i matisar la necessitat de disposar d’un Pla de Prevenció de delictes, també anomenat “Corporate Compliance.

Més inforamció
06 abr 2016

ENTREVISTA A FERRAN LATORRE, ALPINISTA

Entrevistem a Ferran Latorre per tal de conèixer una mica més la personalitat i trajectòria d'aquest aventurer i conferenciant estretament lligat a la comarca d'Osona.


Nascut a Barcelona el 18 d’octubre de 1970, Ferran Latorre és un dels màxims exponents de l’alpinisme català arreu del món. Ha dedicat tota la seva vida a la muntanya, ha escalat 11 "vuitmils", i ha estat càmera durant 13 anys del programa de TVE “Al Filo de lo Imposible”.

Guia d’alta muntanya i conferenciant, va estudiar Enginyeria Industrial i parla quatre idiomes. Durant anys també va treballar en activitats d’outdoor per als treballadors de General Motors. Ha guanyat dos cops el premi de periodisme de muntanya del Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló.

Té com a objectiu ser el primer català en assolir els 14 vuitmils del planeta. Per a aquest projecte compta amb el recolzament de CaixaBank, GAES, i dues empreses d’Osona, Casa Tió i SEIDOR.

La seva experiència com a aventurer l'ha traslladat a l'àmbit de les empreses a partir de les conferències sobre valors com el lideratge, l'esperit d'equip, la incertesa davant el desafiament i la resolució davant moments crítics. Les seves conferències s'han inclòs en processos de formació i esdeveniments empresarials.  

El podeu seguir a la seva web, a la Vanguardia, a TVC, a RAC1, o a les meves xarxes socials.

Més inforamció

PERSPECTIVES ECONOMIQUES 2016

Sr. Alfonso Garcia Yubero, SANTANDER PRIVATE BANKING / Diretor Analisi Estrategia

Sr.Felipe Arrizubieta Pérez , SANTANDER PRIVATE BANKING / Economista Senior


Més inforamció
10 mar 2016

JUNTS CAP A UNA EMPRESA SALUDABLE

El Consell Empresarial d’Osona, va organitzar el passat 10 de març, conjuntament amb Egarsat SP i Runner Square, una jornada sobre Empresa Saludable; amb l’objectiu de conscienciar les empreses sobre la importància de promocionar i protegir la salut, seguretat i benestar dels seus treballadors i garantir la sostenibilitat de l’ambient de treball.

Més inforamció
03 mar 2016

GAY DE LIÉBANA: “La internacionalització és necessària, en molts casos el risc és no fer-la”

Entrevista a l’economista i professor José Maria Gay de Liébana aprofitant la primera conferència del Cicle Empresa Familiar que organitza el Consell Empresarial d’Osona.

Aquest dijous 3 de març vam tenir l’honor de comptar, per segona vegada en dos anys, amb la presència de l’economista i professor José Maria Gay de Liébana (Barcelona, 1952) en un dels nostres actes. Doctorat en ciències econòmiques i socials per la Universitat Abat Oliva de Barcelona i en Dret per la Universitat Camilo José Cela de Madrid, ha esdevingut una de les veus sàvies dins l’economia estatal. Exerceix com a docent universitari des de fa més de 30 anys, actualment és professor titular d’Economia Financera i Comptabilitat per la Universitat de Barcelona i professor de l’Escola d’Administració d’Empreses. La seva vocació més enllà de l’economia és la divulgació d’aquesta matèria, és per això que el coneixem. Perquè ha aparegut en la majoria de mitjans de comunicació del país i ha publicat dos llibres en els últims anys que expliquen la situació econòmica i financera que vivim. La seva passió pel futbol també és coneguda, perico de naixement i amb una devoció pel resultat superior a vegades a l’evolució de la borsa

Una hora abans del primer acte del cicle de conferències d’empresa familiar del Consell Empresarial d’Osona amb la conferència “Pimes familiars en un entorn global i canviant”. vam poder fer-li una breu entrevista en una de les sales de l’edifici del Sucre de Vic.

Més inforamció
02 feb 2016

L'AUDITORIA LABORAL: Com reduir la despesa laboral?

El despatx PLUTA ABOGADOS i el BUFET PI COSTA & SANSALVADOR, presenten un nou servei per a reduir la despesa laboral de les empreses.

Més inforamció
19 feb 2016

REUNIÓ AMB EL CONSELLER D'EMPRESA i CONEIXEMENT

Representants del Comitè Executiu del Consell Empresarial d'Osona, juntament amb membres de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç, van mantenir una reunió amb el Conseller d'Empresa i Coneixement, Sr. Jordi Baiget que va servir perquè el Conseller conegués de primera mà quines són les principals problemàtiques amb les que es troben les empreses de la comarca. La reunió, va servir també, perquè el Conseller tingués oportunitat de traslladar als empresaris assistents quines seran les línies bàsiques de la seva gestió al capdavant del departament, fent especial èmfasi a que aquest govern està al costat de les empreses.

Més inforamció
01 feb 2016

ÈXIT DE LA MOSTRA DE LA TÒFONA SILVESTRE A OSONA

El CONSELL EMPRESARIAL D'OSONA, juntament amb la Cambra de Comerç de Barcleona i la Llotja de Vic van organitzar la MOSTRA DE LA TÒFONA SILVESTRE A OSONA. La mostra, que es va fer durant tot el matí de dissabte, va ser inaugurada per la Consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Més inforamció
12 jun 2015

Participació al programa de Canal Taronja "Anem per feina"

El Sr. Josep Roca, vocal del Comitè Executiu del Consell Empresarial i responsable de l'àrea de comerç del Consell, va participar el dia 4 de juny en el programa del Canal Taronja "Anem per feina" per parlar sobre la situació actual del comerç.


Adjuntem l'enllaç del programa.

Més inforamció
Página:Primera  < 3 45 6 7 >  Última

Contacte amb nosaltres

* Tots els camps son obligatoris

calcula el resultat de la operació i demostra que ets humà

3+1=
Resultat:

Situació

Contacte

Edifici "El Sucre", C/ Historiador Ramon d'Abadal i Vinyals, número 5, primera planta. 08500 Vic. Tel: 93 516 48 08.

cedosona@cedosona.org

Avís legal

Comparteix el contingut